Viktig bortamatch!

fredag, november 12th, 2010

I morrn åker damerna till Nyköping för en väldigt viktig bortamatch. Vi behöver 3 sköna poäng för att hänga med i striden om 3e plats! Nyköping hade ett B-betonat lag när vi mötte dem hemma så vi räknar med tuffare motstånd i morgon… Vi saknar dock 1 par nyckelspelare till morgondagen, men då truppen är tillräckligt bred ska inte det spela någon roll!

Nyköping – Västerås 14.00 Tessinhallen!Tung helg

söndag, oktober 24th, 2010

Det blev en tung match för Västerås idag då Eskilstuna kom på besök. Tjejerna inledde alldeles för tveksamt och med för stor respekt för motståndet och dessvärre genomsyrade det hela matchen. Vi kom i första set inte alls upp i normal standard och E-tuna kunde enkelt ta hem det. I andra var taggningen på tjejerna desto bättre men dock bara i halva setet. Vid ställningen 11-11 så fick deras 6a stå och serva hem setet och det får helt enkelt inte ske. I 3e gjorde återigen tjejerna en bra start och såg stabila ut dock med samma utgång dock vid ställningen 15-15 och nr 2 i E-tuna vid serven. Servemottagningsträning kan vi snabbt konstatera behövs… Framförallt är det rutin som saknas hos tjejerna. Vi spelar bra riktigt bra stundtals men svackorna är för djupa när de väl kommer.

Västerås – Eskilstuna 0 – 3 (12 – 25, 11 – 25, 16 – 25)

Matchens VVKare: Alice3e raka hemmamatchen

fredag, oktober 22nd, 2010

För 2a helgen i rad har vi en ny hemmamatch. Efter förra helgens dubbelmöten som resulterade i 1 seger och 1 förlust möter vi på söndag Eskilstuna i vad man inom volleyboll får betrakta som något av ett derby. Eskilstunas rutin mot vår unga entusiasm kan bli en spännande match att följa. Vi hoppas kunna ta revansch och göra en betydligt bättre match än mot Puls förra helgen!

Västerås – Eskilstuna sön 18.00  S:t IlianIngen tredje seger…

söndag, oktober 17th, 2010

Det blev inte 3e raka för VVK idag. VBK Puls visade sig bli för svåra för tjejerna. Det var en jämn drabbning som utspelade sig idag på wenströmska där Puls rutin visade sig avgörande i slutet av de jämna seten. Tjejerna gjorde dock dessvärre en sämre match idag än igår även om motståndet var bättre så tappade vi alldeles för många poäng på egna misstag. Framgång föder ju som sagt förväntnignar och i samband med att vi har tagit ett par fina segrar höjs naturligtvis kraven på att vi ska prestera i alla lägen. Dock får man komma ihåg att tjejerna bara har gjort 4 matcher och behöver en hel del mer för att nå en jämn och stabil nivå. Servemottagning och anfall var helt enkelt för bleka idag för att komma igenom Puls stabila försvar.

Västerås VK – VBK Puls 0 – 3 (24 – 26, 22 – 25, 21 – 25)

Matchens VVKare: -2a skalpen!

lördag, oktober 16th, 2010

Efter en nervkittlande drabbning kunde vi till slut kämpa ner Stockholm med 3 – 2 i set! Tjejerna inledde stabilt och kunde fö 3e gång i år gå sergrande ur första set. Då spelade vi stabilt och bra precis som vi kan medan vi i de efterföljande seten demonstrerade vår andra sida! Spelet havererade totalt i 2a och 3e set då vi inte kunde avgöra bollen samtidigt som försvaret inte alls funkade. I 4e tog vi inledningsvis tag i spelet och allt såg bra ut fram till 7-3 sedan hände nånting och vi gick till underläge 17-11. Då såg setet och matchen körd ut, men efter några fina bollar och ett par enkla poäng kunde vi gå ikapp till 20 lika! Tjejerna visade lite fighting spirit och kunde återigen spela hem ett jämnt set. I 5e set var det klasskillnad återigen och vi fick se tjejerna spela på topp framförallt försvarsmässigt! Inget gick igenom och vi kunde ta hem matchen med 15-8!

Västerås VK – Stockholms vingar 3 – 2 (25 – 23, 13 – 25, 16 – 25, 25 – 23, 15 – 8 )

Matchens VVKare: Nanna som drog ett tungt lass i anfallet!Fullspäckad helg

fredag, oktober 15th, 2010

Damerna har en fullspäckad helg framför sig. Vi spelar 2 hemmamatcher mot Stockholms vingar samt VBK Puls. Observera att spelplatsen är Wenströmska! Vi har även en ändring vad gäller tiden för söndagens match! Tidigare var den utsatt till 13 men pga fel bland bokningarna har tiden ändrats till 16. Vi hoppas på lika fin uppslutning och att vi hejar fram tjejerna till ytterligare 2 segrar!

Lör Wenströmska 13.00 Västerås – Stockholms vingar

Sön Wenströmska 16.00 Västerås – VBK PulsVästerås – Nyköping 3-0

söndag, oktober 10th, 2010

En härlig seger för tjejerna i första hemmamatchen! Inför ganska mycket publik kunde vi bjuda på en hel del fina bollar och skönt lir. Dock kan man säga att detta var en match vi bara skulle vinna! Vid en  förlust så hade det känts grymt surt. Nyköping kunde inte bjuda upp mycket till motstånd och det var bara vårt eget slarv som gjorde att set 2 och 3 blev onödigt spännande. Vi inledde annars väldigt starkt och anfall och servemottagning fungerade precis som den skulle i första set. I andra höjde de spelet avsevärt och fick framförallt upp bollen i försvar och återigen var det där vi såg lite orutin hos tjejerna att de inte riktigt hade tålamodet och orken att döda bollen om den kom tillbaka gång på gång på gång. Allt som allt kan man inte vara annat än nöjd efter första segern för säsongen!

Västerås VK – Nyköping 3-0 (25-7, 25-22, 25-19)

Matchens VVKare: Milla och Emma får dagens pris!Hemmapremiär!

söndag, oktober 10th, 2010

Idag har damerna hemmapremiär i S:t Ilian då Nyköping kommer på besök. Vi har inte mött dem tidigare i ngt sammanhang så vi får se vad matchen får för karaktär. VVK ställler upp med fullt manskap sånär som på 1 spelare!

Vi hoppas på fulla läktare och bra stöd från publiken!

S:t Ilian 15:00 Västerås VK – NyköpingBromma – Västerås 3-1

lördag, oktober 2nd, 2010

Då var serien igång och vi åkte till Stockholm för att möta Bromma.

Första set spelade vi väldigt bra volleyboll samtidigt som Bromma inte gjorde något bra set framförallt försvarsmässigt! Vi kunde efter att ha ledigt hela tiden ta hem det enkelt med 25-18. Som väntat höjde sig dock Bromma i de efterföljande seten och fick ordning på sitt försvar. Vi saknade helt enkelt tillräckligt bra anfall för att döda bollen varpå vi inte riktigt orkade i längden. De började även utnyttja sin bästa center lite mer samtidigt som vår servemottagning fallerade lite.

Allt som allt tycker jag dock att tjejerna inte gav upp utan kämpade bättre än tidigare matcher och visade stundtals upp väldigt bra spel. Dock behöver vi mer rutin när det börjar gå lite emot och orka över 5 set. Man ska komma ihåg att detta var första bäst av 5 settarn många av tjejerna spelade!

Bromma – Västerås 3 – 1 (18 – 25, 25-15, 25-13, 25-9)

Matchens VVKare: Alice och Suzana får dela på detta!Stockholm volley cup

tisdag, september 28th, 2010

Nu finns det en länk till damernas cupspel under länkar. Tydligen var det lite letande när man väl kom fram. Tydligare länk ska komma senare!start


Kategorier

Arkiv

december 2017
m ti o to f l s
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Länk lista